Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

CO2 waterontharder

Heb jij last van kalk op je leidingen, huishoudelijke toestellen en kranen? Dan bestaan er verschillende soorten waterontharders om je van dat probleem af te helpen. Zo heb je bv. een CO2 waterontharder die zonder zout werkt. Hoe onthardt zo’n toestel jouw leidingwater? Hoeveel kost het je? En is het even effectief als een toestel met zout? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Belangrijke voor- en nadelen
CO2 waterontharder prijs
CO2 of ontharder met zout?
Waarom een expert vertrouwen?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een CO2 waterontharder?

Een CO2 waterontharder injecteert een kleine hoeveelheid CO2-gas in je leidingwater terwijl het door het systeem stroomt. Dat veroorzaakt een chemische reactie, waardoor de kalk in het water oplost en zich niet op je leidingen kan afzetten. Een ervaren installateur plaatst een dergelijke waterverzachter tussen 2 waterleidingen en koppelt die dan aan een CO2-fles.

Wil jij graag een CO2 waterontharder aankopen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende installateurs bij jou in de buurt. Start je aanvraag hier!

co2 waterontharder kalkaanslag

 

Belangrijke voor- en nadelen

Om te weten welke waterontharder de beste keuze is in jouw situatie, is het belangrijk om bekend te zijn met de voor- en nadelen. Hieronder vind je de belangrijkste plus- en minpunten van een waterontharder met CO2-injectie:

 • Doeltreffend: sommige waterontharders zonder zout zijn minder doeltreffend dan varianten met zout. Voor de CO2 waterontharder is dit echter niet het geval. Dit toestel kan jouw water even kalkvrij maken als een waterontharder mét zout.
 • Milieuvriendelijk: doordat een waterontharder met CO2-injectie geen regeneratiefilter heeft, verbruikt het toestel weinig water en is het dus milieuvriendelijk. Bovendien gebruik je met zo’n waterverzachter minder wasproducten en stook je minder, dus ook dat is een pluspunt voor het milieu.
 • Weinig onderhoud: het enige onderhoud dat bij een CO2 waterontharder hoort, is de CO2 fles na een verbruik van 100 m³ water vervangen. Voor een gezin van 4 personen betekent dat ongeveer 1x per jaar. Het ophalen van de lege fles en het leveren van een nieuwe kost ongeveer € 100.
 • Eenvoudige installatie: een CO2 waterontharder is erg eenvoudig te installeren. Een expert kan dus snel en efficiënt je toestel plaatsen. Zo blijven de arbeidskosten ook beperkt.

 

 • Grootte: een waterverzachter met CO2-injectie heeft een relatief grote gascilinder en neemt dus wel wat ruimte in beslag. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het toestel in een grote, goed geventileerde ruimte plaatst.
 • Relatief hoge prijs: van alle waterontharders zit het systeem met CO2-injectie in het duurdere spectrum. Maar zo’n toestel vergt zeer weinig onderhoud. Dus dat betekent dat je na de eerste investering nog erg weinig hoeft uit te geven aan je waterontharder.

CO2 waterontharder prijs

Binnen de waterontharders zonder zout is de CO2 ontharder de minst budgetvriendelijke optie. Denk aan een prijs rond € 900 – 2.500 (incl. btw). Daartegenover staat wel dat dit toestel nét zo goed werkt als een systeem mét zout. Bovendien vergt een CO2 waterontharder ook weinig onderhoud en bespaar je dus kosten op de langere termijn. Hieronder vind je een paar richtprijzen:

Soort kostGemiddelde prijs (incl. btw)
Aanschafprijs (incl. plaatsing)€ 900 à 2.500
Onderhoudskosten€ 22

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor een CO2 waterontharder? Ontvang hier dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende vakmensen in je buurt!

 

waterontharder met zout

 

CO2 of ontharder met zout?

Hoe weet je wat de beste waterontharder is voor jou: een toestel met CO2-injectie of een variant met zout? Dat hangt af van een aantal factoren zoals je budget, de hardheid van je leidingwater, de beschikbare ruimte, … We zetten hieronder de twee opties op een rijtje:

 

OPTIE 1: waterontharder met CO2

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en efficiënte oplossing voor de kalk in jouw water, is een waterontharder met CO2-injectie een verstandige keuze. Na de installatie vergt het systeem ook nauwelijks onderhoud. Een gezin van 4 personen hoeft maar 1 keer per jaar de CO2-fles te veranderen. Het nadeel is wel dat er aan dit systeem een relatief hoog prijskaartje hangt.

 

OPTIE 2: waterontharder met zout

Een waterontharder met zout blijft de meest veilige en doeltreffende keuze om kalk uit je water te verwijderen. Dit systeem zet namelijk hard water écht om in zacht water. Een ionenwisselaar verandert calcium- en magnesiumionen in natriumionen. Na verloop van tijd raakt de harscilinder verzadigd met kalk en moet die gespoeld worden met zout.

 

 

Welk type waterontharder kies ik?

Welk type waterontharder je moet kiezen, hangt af van jouw persoonlijke situatie. De werking van een waterontharder met zout is het meest betrouwbaar omdat het toestel het harde water echt omzet in zacht water. Dat is bij een CO2 waterverzachter niet het geval, hoewel dit ook zeker een doeltreffend systeem is.

Wil je graag advies van een professional? Dan kan je vrijblijvend offertes aanvragen bij experts in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Leer meer over CO2 waterontharders.

 

Waarom een expert vertrouwen?

Als je zeker wil zijn van een optimale werking van je CO2 waterontharder, schakel je een professionele installateur in. Op die manier geniet je van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een professional analyseert jouw situatie en persoonlijke wensen en geeft op basis daarvan advies. Die weet perfect of een CO2 waterontharder geschikt is voor jou en kan met gemak de beste plaats in jouw huis bepalen.
 • Snelle en correcte plaatsing: als je de installatie overlaat aan een expert, vallen de arbeidskosten best mee. Dat komt omdat een professional door ervaring maar een paar uren nodig heeft om de installatie tot een goed einde te brengen.
 • Goede garantieregeling: kies je er toch voor om de installatie zelf uit te voeren? Dan draai je zelf op voor eventuele herstelkosten. Als je een expert inschakelt, hoef je je hier geen zorgen om te maken.

 

TIP: laat je CO2 waterontharder installeren door een professional!

Wil je de beste garantie op een correcte prijs voor de installatie van je CO2 waterontharder? Vergelijk dan een aantal offertes van verschillende experts. Op die manier kan je alle kostenposten naast elkaar leggen. Sommige installateurs rekenen bv. ook verplaatsingskosten.

Op zoek naar een installateur voor jouw waterontharder? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van experts via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes ontvangen: waterontharder

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs