Voordelen van een waterontharder

Wanneer je van plan bent om te investeren, spreekt het voor zich dat je zoveel mogelijk return wil voor je investering. Bij een waterontharder is dat natuurlijk niet anders. Een compleet overzicht van de positieve eigenschappen en voordelen van waterontharders vind je hier terug.

Wil je een waterontharder laten plaatsen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

 

1. Financiële voordelen van een waterontharder

Om goed te starten, gaan we het allereerst hebben over de financiële voordelen die een waterontharder met zich meebrengt:

 

Daling van energiekosten met 20%

Door het dichtslibben van leidingen zal er meer energie nodig zijn om warmte door te geven via verwarmingselementen zoals radiatoren, boilers en vloerverwarming. Met hard water zal er namelijk kalkafzetting ontstaan wat het volume naar beneden haalt en de warmtespreiding zal tegenhouden. Dit proces evolueert over de jaren heen en kan het rendement van je verwarmingsinstallatie met maar liefst 20% doen dalen op een termijn van 5 à 10 jaar.

 

Minder zeep nodig: besparing van 30 euro per jaar

Met de hulp van een waterontharder zal het verbruik van zeep, waspoeder en glansmiddel met 25-30% zakken. Er zal minder waterontharder nodig zijn en ook het zout in de vaatwasser is voorgoed verleden tijd. Op jaarbasis betekent dit een besparing van €30 à €40 voor een gezin van 3 personen.

 

Huishoudtoestellen gaan veel langer mee

De koffiemachine, het strijkijzer, een boiler en een wasmachine zijn slechts enkele voorbeelden van huishoudtoestellen die werken op basis van water. Door gebruik te maken van hard water krijgen deze toestellen heel wat te verduren en ontstaat er al snel inwendige kalkafzetting. Dit zal ervoor zorgen dat de toestellen niet meer optimaal kunnen functioneren met nieuwe schade als gevolg. Door gebruik te maken van een waterontharder zullen huishoudtoestellen gemiddeld 30% langer meegaan wat zorgt voor enorme besparingen op het huishoudbudget.

 

Geen flessenwater meer nodig: besparing van 50 euro per jaar

Tegenwoordig kan je ook waterontharders kopen met een inwendige waterfilter op basis van actieve kool. Zo wordt niet alleen kalk tegengehouden maar ook gassen en onzuiverheden. Dankzij deze extra waterfilter zal je water nog gezonder zijn en bovendien ook veel lekkerder. Gedaan met zeulen van flessenwater en opnieuw een grote besparing op je gezinsuitgaven.

 

 

2. Impact op het milieu

Naast de financiële voordelen is een waterontharder ook goed voor het het milieu. Zeep en detergenten hebben een grote impact op watervervuiling en vragen heel wat energie van waterzuiveringsstations. Ook het kopen van flessenwater is voorgoed verleden tijd met een waterontharder! Tenslotte gaan huishoudtoestellen ook veel langer mee, wat natuurlijk een positieve invloed heeft op onze afvalberg.

 

 

 

Offertes ontvangen: waterontharder / drinkwatersysteem

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen