Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Drinkwatersysteem

Dankzij een drinkwatersysteem worden alle onzuiverheden uit het leidingwater gehaald en geniet je telkens van lekker en gezond water. Lees in dit artikel welke drinkwatersystemen er bestaan en ontdek hun prijs en werking.

 

 

Mogelijke toestellen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je water te zuiveren. De meest voorkomende drinkwatersystemen zijn een waterfontein of een waterfilter die je aansluit op het leidingwater.

 

waterontein drinkwatersystemen 1. Waterfontein

Een waterfontein kan zowel op leidingwater als op flessenwater worden aangesloten. Bij een aansluiting op de leiding is je waterfontein steeds voorzien van een actieve koolfilter die alle onzuiverheden uit het water haalt zoals chloor, slechte smaken, geuren en bacteriën.

Bij een waterfontein kan je naast gewoon water op kamertemperatuur ook koud of bij sommige toestellen zelfs bruiswater krijgen. Je kan een waterfontein huren vanaf €25 per maand of kopen vanaf €150. De prijzen kan je eenvoudig vergelijken op onze offertepagina.

 

 

waterfilter drinkwatersystemen 2. Waterfilter

Bij een waterfilter worden de onzuiverheden via omgekeerde osmose uit je water gehaald. De voorfilter filtert zand- en metaalresten uit de leiding, de drinkfilter verwijdert de kleine onzuiverheden zoals bacteriën en virussen. De aanwezige mineralen blijven wél behouden waardoor je steeds gezond water hebt.

Een waterfilter wordt op de toevoer van koud water geplaatst in je keuken en kan van een apart kraantje voorzien worden. Reeds vanaf €90 kan je zo’n toestel kopen. Vergelijk de prijzen op onze offertepagina.

 

 

 

Hoeveel besparen dankzij een drinkwatersysteem?

Een gezin van 4 personen dat gemiddeld elk 1,5l water per dag drinkt, heeft een jaarlijks drinkwaterverbruik van 2190 liter. Als je uitgaat van een kostprijs van 0,5 euro per liter flessenwater, betaal je daar jaarlijks 1095 euro voor.

Als je uitgaat van een gemiddelde kostprijs van 0,003 euro per liter leidingwater, betaal je slechts 6,57 euro per jaar. Dankzij een drinkwatersysteem bespaar je dus meer dan €1000 per jaar op je waterverbruik. Je betaalt enkel de aankoop van je drinkwatersysteem en de prijs van het leidingwater.

 

 

Huren of kopen? Prijzen vergelijken

De meeste drinkwatersystemen kunnen zowel worden gekocht als gehuurd. Huren is een veel voorkomende keuze. Daarom sommen we de prijzen voor beide mogelijkheden hieronder voor je op.

 

1. Prijs huren

Afhankelijk van het model kost het huren van een drinkwaterinstallatie tussen €25 en €65 per maand voor een periode van 5 jaar. In deze prijs zit het onderhoud, de vervanging van de filters alsook de plaatsing op de koud water toevoer inbegrepen als er een stopcontact van 220V binnen 1m beschikbaar is. Je kan een prijs op maat ontvangen voor het huren van een drinkwaterinstallatie op onze offerteservice.

 

2. Plaatsingskost

Wanneer er geen stopcontact in de buurt is, betaal je voor de plaatsing zo’n €200 à €450 naar gelang de grootte van het toestel. Deze prijs bevat de waarborg van CO2 flessen, een waarborg van 3 maanden huur en al onmiddellijk de eerste maand huur.

 

3. Prijs kopen

Een waterinstallatie kan je uiteraard ook kopen. Afhankelijk van het merk en model, betaal je voor een waterfontein met flessen tussen de €150 en €450. Een waterfilter met het systeem van omgekeerde osmose kost tussen de €90 en €250 euro.

 

Huren of kopen? Vergelijk de prijzen! Ontvang gratis offertes en ontdek wat voor jou het beste uitkomt.
✓ Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen.

 

drinkwatersystemen warm water

 

Voordelen van een drinkwatersysteem

Doordat je direct in je keuken over proper water beschikt, is het gemakkelijker om meer water te drinken wat erg gezond is.

Kraanwater verschilt in elke regio van smaak. Doordat het water nu gefilterd is, heeft je water een neutrale geur en lekkere smaak. Hierdoor zal ook de thee of koffie die je ermee zet, beter smaken. Bovendien is dit gezuiverde water uitstekend geschikt voor babyvoeding mee te bereiden.

Je hoeft geen flessenwater meer te kopen wat naast een prijsvoordeel ook een ecologisch voordeel met zich meebrengt. Je hebt namelijk geen plastic afval meer waardoor je ook minder PMD zakken zal moeten kopen.

Leidingwater is zo’n 100 keer goedkoper dan flessenwater. Door te kunnen besparen op flessen en afval bespaar je jaarlijks een hele boel geld.

Bovendien hoef je nooit meer met flessen te sleuren of deze op te slaan in je huis, waardoor je veel aan plaats wint.

 

 

Werking & Installatie

Waterzuivering gebeurt aan de hand van omgekeerde osmose. Dit systeem bestaat uit drie filters en een membraan. Het membraan is hier halfdoorlatend waardoor het als filter gaat werken. Bij omgekeerde osmose wordt er een hoge druk op het water geoefend waardoor de vloeistof door het membraan teruggeperst wordt en de onzuiverheden, achter de filter, achterblijven.

Voor de installatie van een waterfontein heb je enkel een watertoevoer (drie kwart duim buitendraad & minimum 30 cm hoogte) en een stopcontact nodig. Het wateropvangbakje kan ook op de afvoer worden aangesloten. De installatie moet op het elektriciteits- en leidingnet worden aangesloten. De plaatser van de installatie kan je hierbij helpen.

 

drinkwatersystemen

 

Combinatie drinkwatersysteem & waterontharder

Daar waar je het drinkwatersysteem plaatst, kan ook nog een waterontharder aangesloten worden. Ook onthard water is perfect drinkbaar. Daarbij verandert de smaak van het water niet. De combinatie van deze twee toestelling is dus perfect voor lekker en zacht water te bekomen. Het drinkwatersysteem verwijdert de onzuiverheden uit je water, en de waterontharder de kalk uit het apparaat. Bovendien bestaan er waterontharders die zelf al van een waterfilter voorzien zijn. Bekijk dus zeker de verschillende mogelijkheden en vraag advies aan een installateur over de beste optie voor jou.

 

Wens je een drinkwatersysteem te laten plaatsen?
✓ Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes.

 

 

Alternatieven

Ben je op zoek naar een kleinschaligere manier om je leidingwater te behandelen? Dan is een waterfilterkan wel een oplossing voor jou. Zo filter je beetje bij beetje het water dat je nodig hebt. Je kan evengoed gebruik maken van waterzuiveringstabletten. Waterzuiveringstabletten worden meestal gebruikt voor outdoor activiteiten zoals kamperen wanneer er geen andere oplossing is.

 

 

Offertes ontvangen: waterontharder

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs