Waterontharder-advies.nl
Info en (prijs)advies over waterontharders en drinkwatersystemen.
Vergelijk professionele installateurs online!
header image
Waterontharder-advies.nl

Waterfilter voor waterontharders

Sommige waterontharders zijn standaard voorzien van een waterfilter. Bij andere modellen kun je deze er los bij kopen en apart laten installeren op de waterleiding. Beide systemen hebben hun voordelen.

 

Wat is een waterfilter?

Een waterfilter wordt vóór de waterontharder (voor de bypass) op de waterleiding gemonteerd. De precieze werking hangt af van het soort filter maar een filter kan in ieder geval de zwevende vervuiling in het water tegenhouden voordat deze de waterontharders bereikt.

 

Soorten filters voor waterontharder

Er is een groot aanbod aan waterfilters variërend van volautomatische tegenspoelfilters tot eenvoudige zeeffilters die je periodiek zelf moet reinigen. Deze houden de zwevende vuildeeltjes in het water tegen voordat ze de waterontharder bereiken. Er zijn ook speciale waterfilters die oplosbare stoffen zoals metalen en chloor uit het water kunnen filteren. Deze zijn voorzien van actieve kool. Voor waterontharders wordt doorgaans een tegenspoelfilter aangeraden. Bij sommige modellen is een dergelijk filter reeds ingebouwd in het apparaat.

Voor een vrijblijvende analyse en offerte op maat verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice waar u vrijblijvend prijzen kan aanvragen bij erkende leveranciers uit uw regio. Klik hier voor meer informatie.

 

waterfilter

 

Is een filter voor een waterontharder noodzakelijk?

Een filter is niet perse noodzakelijk voor de waterontharder om normaal te kunnen functioneren, maar het kan wel nuttig zijn. Je voorkomt er namelijk mee dat vuildeeltjes in de kleppen van het apparaat gaan zitten en de werking ervan verstoren. Het beste kan je overleggen met de leverancier over wat verstandig is in jouw situatie. Of je een filter nodig hebt, hangt ook af van het type waterontharder want sommige modellen zijn al voorzien van een filter. In overleg met de leverancier kunt je een goede inschatting van de kosten maken en kijken wat de meest rendabele optie is.

 

Offertes ontvangen: waterontharder / drinkwatersysteem

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs